Hitta boende i Stockholm

Du har äntligen kommit in på din drömutbildning i Stockholm. Du pustar ut och tänker att du är i mål. Sedan inser du att du behöver hitta en bostad i huvudstaden. Det är en riktigt stor utmaning.

Studentboende

Att hitta boende i Stockholm är svårt, vare sig du är student eller inte. Det kan därför vara klokt att först leta bland studentboenden. Att bo i en studentkorridor är det billigaste alternativet. Ofta behöver du inte ens betala hyra för rummet sommartid. Om du inte hittar något lediga korridorsrum, kan du leta efter rum att hyra som inneboende. Ett tredje alternativ är att hitta några andra studenter att dela lägenhet med.

Egen lägenhet

Om du ska flytta till Stockholm som student har du egentligen två alternativ om du vill ha egen lägenhet: antingen köpa en bostadsrätt eller bo långt ut i en förort. Att köpa en bostadsrätt i Stockholm är en investering och det finns föräldrar som väljer att göra det när deras barn ska studera. När studietiden är slut säljer föräldrarna lägenheten och går plus. I annat fall får du leta lägenhet långt ut i en förort. Utgå från vilken skola du ska studera på, så att du har så snabba kommunikationer mellan skolan och ditt hem som möjligt.