3 fördelar med distansundervisning

Det är fler och fler som har insett hur smart det är att studera på distans. Visst, du får inte samma studentkänsla, men du får många andra fördelar.

1# Bo var du vill

Låt oss säga att du bor i en by utanför Kiruna och stormtrivs. Du har dina hundar och hästar och är inte alls intresserad över att behöva flytta till Stockholm eller Umeå för att utbilda dig. Då är det perfekt att hitta en utbildning på distans. Att studera på distans ger alla möjligheten att studera – samtidigt som de kan bo kvar på den ort där de trivs. Om du har familj är distansstudier ibland enda möjligheten för att kunna studera. Barnen går kvar i sin skola, samtidigt som du sitter hemma och studerar mot Umeå eller Göteborgs universitet.

2# Du äger din tid

När du studerar på distans äger du din egen tid. Om du vill plugga hela nätterna eller börja klockan 7 på morgonen bestämmer du själv. Det brukar ingå vissa onlinelektioner på särskilda tider. Du kan även behöva åka till kursorten ett par gånger per termin. Men förutom det, så har du stor frihet att göra vad du vill under dagarna. Passar perfekt för dig som vill jobba samtidigt.

3# Mer pengar

En tredje anledning att plugga på distans är att du faktiskt kommer spara in pengar på det. Dels behöver du inte bo i en dyr studentstad, dels kommer du kunna jobba mycket mer eftersom du lägger upp din tid själv. Du kan ta nattpass på bensinstationen och faktiskt plugga då ingenting händer klockan 3 på natten.