Tjäna extra pengar till klassen

I de allra flesta klasser finns det en vilja att göra något gemensamt efter skoltid. Det kan till exempel handla om att man vill åka på en klassresa till Göteborg vid läsårets slut eller åka till Åre för att åka skidor under vintern. Men eftersom alla inte har möjlighet att finansiera det själva kan det vara en bra idé om klassen tjänar pengar som går till en gemensam kassa. I det här inlägget får du några tips på hur ni som klass kan tjäna pengar.

Företag

Att sälja saker är ett bra sätt att tjäna pengar till klassen och det finns en hel del företag som har produkter ni kan sälja. Det finns flera olika produkter ni kan sälja, allt ifrån strumpor till inredning till godis och kakor till ost, saffran och kaffe. Ni bestämmer själva vad ni vill sälja och tar kontakt med ett av dessa företag om ni är intresserade.

Samla pant

Om ni är studenter kanske ni inte har tiden att sälja produkter på samma sätt man gjorde i grundskolan. Därför kan det vara en bra idé att samla på pant. Fester är vanliga bland studenter och om ni tar hand om all pant efteråt får ni bort allt skräp och får en bra peng till er kassa. Ni kan också välja att gå runt i området och göra det fritt från pant som folk har slängt på marken. Då gör ni något för miljön och får en extra slant i kassan, vilket kommer att kännas bra. Ni kan också fråga grannarna i ert bostadsområde om ni skulle kunna få ta deras pant.

Sälj

Förutom att ni kan ta hjälp av ett företag och sälja deras produkter kan ni även sälja era egna. Ni kan till exempel sätta upp en tillfällig loppis vid skolan där alla i klassen bidrar med några saker de inte längre har någon glädje av, säljer dem och låter hela vinsten gå till klasskassan. Ni kan också sälja hembakta bullar, kakor eller bröd. Ni kan också välja att tillverka era egna saker som ni sedan säljer. Till exempel grytlappar eller pyntade disktrasor.

Sist men inte minst kan ni erbjuda tjänster. Till exempel att ni städar efter fester mot en summa pengar eller klipper grannens gräsmatta mot en slant.